1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. В Нова Загора искат жандармерията да продължи да пази реколтата

В Нова Загора искат жандармерията да продължи да пази реколтата

Отворено писмо до министъра на вътрешните работи Михаил Миков

 

В отворено писмо до министъра на вътрешните работи Михаил Миков, кметът на Нова Загора Николай Грозев настоява МВР да продължи да съдейства на общините за денонощна охрана на селскостопанската реколта с изпращането на помощ на командировани служители на дирекция „Жандармерия". Новозагорският кмет изразява безпокойство от започналия процес на закриване на звена „Жанрадмерия” към главната дирекция „Охранителна полиция”, които са подпомагали миналата година опазването на нивите и градините в общината.

Ефектът от 6-месечна им работа в Нова Загора бил огромен - опазени били от крадци 85 процента от площите. „Много общински кметове искат и техните землища да бъдат охранявани, а това няма да бъде възможно при драстичното редуциране на подразделенията за охрана”, обобщава кметските тревоги Грозев.

Новозагорският градоначалник е притеснен от масовите и унищожителни набези на безработни роми по ниви и градини, с които нито собствениците, нито общинските власти могат да се справят. Той призова своите колеги, независимо с какъв цвят бюлетина са избрани, да подкрепят неговата инициатива.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.