1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. В община Димитровград искат регионален приют за бездомни животни

В община Димитровград искат регионален приют за бездомни животни

Решението бе взето от Министерския съвет миналата седмица

Приют за бездомни животни ще устройва община Димитровград в бившия тренировъчен лагер за полицейски кучета, собственост на МВР. Лагерът се намира в регулацията на града и отговаря на нормативните изисквания за подобен приют, коментира началникът на отдел "Търговия, горско и селско стопанство" в общинската администрация Атанас Бялков, предаде dariknews.bg. Решението бе взето от Министерския съвет миналата седмица. Общината е поела ангажимента базата да продължи да се ползва и за полицейските кучета, за които ще осигури храна и необходимите грижи от ветеринарни специалисти.

30 са в момента бездомните животни в бившия вече изолатор, за който общината има предписание да бъде закрит, тъй като не отговаря на условията. Гратисният период е до края на февруари, коментира Бялков.

Да бъде изграден и регионален приют за бездомни животни в базата на бившето военно поделение край село Брод имат намерения от община Димитровград, съвместно с гръцката Александропулис по общ проект, информира още Атанас Бялков.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.