1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. В Русия съветват младежите да не употребяват суши в храната си

В Русия съветват младежите да не употребяват суши в храната си

"Яжте това, което е запомнила вашата генетична памет", призова главният санитарен инспектор на страната

Общественият съвет по хранене на учениците в Москва препоръча на непълнолетните и на младежите да не употребяват суши в храната си, съобщи заместник-директорката на съвета Валентина Иванова, предаде БГНЕС.

По-рано главният санитарен инспектор на Русия - ръководителят на контрола на храните Генади Онишченко - призова руснаците да не търсят приключения за стомашно-чревния си тракт и да не се увличат по блюдата от японската кухня, и по-специално по сушито. "Защо да ядем тази поразена от глистни инвазии риба, и то неприготвена от японци, които имат многогодишна традиция в това", каза той през юни. "Яжте това, което е запомнила вашата генетична памет", призова тогава Онишченко.

"Суши и ролца бих препоръчала след 21-годишна възраст", каза Иванова. По нейните думи доставката на някои продукти за блюда от японската кухня отнема много време, което може да доведе до значително понижение на качеството и дори до отравяне с такива продукти.

В същото време директорът на Общоруския изследователски институт за млечната промишленост Владимир Харитонов предложи всички руски ученици да получават по чаша мляко – безплатни или на символична цена. Академикът заяви, че "Русия има най-широкия асортимент от млечнокисела продукция в света" и може да осигури това, което правят отдавна 40 други страни по света.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.