1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. В „Социално подпомагане" - Враца са подадени 9 879 молби

В „Социално подпомагане" - Враца са подадени 9 879 молби

Променени са условията, при които може да се кандидатства за социалните помощи за отопление

Променени са условията, при които може да се кандидатства за социалните помощи за отопление. Това напомни днес Димитрийка Цанова, директор на „Социално подпомагане" - Враца, цитирана от Дарик. „Хората, които са кандидатствали за този вид подпомагане в началото на август и техните молби са били отхвърлени, могат да кандидатстват отново, защото от средата на август условията вече са променени", каза Цанова.

Новото е, че за този вид подпомагане могат да кандидастват и хора, които през последните пет години са продали ниви, земя и жилища, стига тяхната стойност да не надхвърля 3 900 лева. Досега при продажба на имоти в същия период подпомагането бе забранено. Ако продадените имоти надхвърлят цитираната сума, но стойността им се разпределя на няколко наследници, чийто дял е под 3 900 лева, те също могат да кандидатстват за енергийни помощи.

Срокът за кандидатстване за този вид подпомагане е краят на октомври. До момента подадените молби са 9 879. От тях 8 969 са с молба за парична помощ за закупуване на твърдо гориво.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.