1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. В сряда започва обработка на тревни и водни площи срещу комари в Стара Загора

В сряда започва обработка на тревни и водни площи срещу комари в Стара Загора

Със заповед на кмета Живко Тодоров са определени длъжностни лица, служители на общинска администрация, които ще следят за изпълнение на дейностите

На 8 и 9 август Община Стара Загора ще извърши по график повторна обработка срещу комари на тревните площи, паркове и градини, както и на водните обекти в областния град. Падналите обилни валежи и влагата благоприятстваха увеличаването на популацията на насекомите. Дезинсекцията на комари-имаго и ларвицидната обработка на комари ще започнат на 08.08.2018 г., сряда, в 21:30 ч., по определения график.
 
Със заповед на кмета Живко Тодоров са определени длъжностни лица, служители на общинска администрация, които ще следят за изпълнение на дейностите по договора и ще присъстват при приемане на извършеното и съставянето на протокол за обработка против комари и ларви на определените обекти.
 
За дезинсекцията на имаго на комари ще бъде използван биоцид Снайпер, а за ларвицидна обработка - Вектобак 12 АС и Димилин 2 ТБ.
 
Ще бъдат обработени паркове, градини, детски площадки, Античния форум, разсадник „Върха”, в района на АБ „Център”, улици в централната градска част и кварталите Лозенец, Зора и „К. Ганчев” и тревните площи в района на Зоопарка.
 
Обработени ще бъдат и фонтаните в парковете „Пети октомври“, „Йордан Капсамунов“, „Артилерийски“ „Зеления клин“ и „Чайка“. В списъка на обектите са включени още фонтаните по бул. „М. М. Кусев“, „Жабките“, „Пингвините“,  кръговото на бул. „Славянски“ и езерото „Загорка“.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.