1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. В Стара Загора се проведе 15-то издание на „Орфеево изворче“

В Стара Загора се проведе 15-то издание на „Орфеево изворче“

На тържествения гала-концерт бе връчена Голямата награда

Над 1400 изпълнители участваха в  15-то издание на детския фолклорен конкурс „Орфеево изворче“ в Стара Загора.  Той се проведе от 20 до 22 март на пет сцени. Организатори бяха Националният музикално-фолклорен съюз „Орфеево изворче“ и община Стара Загора.

На тържествения гала-концерт бе връчена Голямата награда на кмета на Стара Загора, която тази година отиде във фолклорна формация Аеда в Нова Загора.

Едно от най-големите културни мероприятия в България дава сцена за изява на деца таланти в областта на фолклорното изкуство. Участниците могат да бъдат на възраст от 7 до 29-годишна възраст и трябва да изпълняват чист, автентичен фолклор, поясни зам.-кметът Иванка Сотирова. 

За първи път на конкурсната програма  се допусна присъствие на публика, уточни Александър Костадинов от Националния музикално-фолклорен съюз, който отбелязва 20-та си юбилейна година през 2015 г.

Тържественото закриване на конкурса бе на 22 март на сцената на Драматичен театър „Гео Милев“ с гала концерт на лауреатите от конкурса.

Автор: Велизара Цонева

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.