1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Възможностите за кандидатстване по ОП “Рибарство” представиха в Стара Загора

Възможностите за кандидатстване по ОП “Рибарство” представиха в Стара Загора

Бяха разяснени спецификите за предоставяне на премии за прилагане на мерки опазващи и щадящи околната среда

Експерти от Дирекция “Европейски фонд за рибарство” към ИАРА взеха участие в събранието на редовните членове на Национална асоциация на рибопроизводителите Стара Загора което се проведе на 22 октомври 2010 г . Експертите представиха Приоритетна ОС 2 „Аквакултура, риболов във вътрешни водоеми, преработка и маркетинг на продукти от риболов и аквакултура” и по специално: Мярка  2.1. Производствени инвестиции в аквакултурата; Мярка 2.2. Акваекологични мерки и Мярка 2.6. Инвестиции в преработка и маркетинг на продукти от риболов и аквакултура от Оперативна програма за развитие на сектор “Рибарство” /2007 – 2013 г./.

Служителите на ИАРА дадоха ценна информация на членовете на Националната асоциация на рибопроизводителите относно насоките за кандидатстване и изготвянето на проекти по Оперативната програма.

Представителите на асоциацията проявиха значителен интерес към Наредба №14, която уточнява условията и реда за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Мярка 2.2. Акваекологични мерки.  В тази връзка бяха разяснени спецификите за предоставяне на премии за прилагане на мерки опазващи и щадящи околната среда,  както и за преминаване към биологично производство и сертификация по екологичните стандарти.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.