1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Всички тематични работни групи към Националната селска мрежа вече работят

Всички тематични работни групи към Националната селска мрежа вече работят

Предвид целите и темите, по които ще работят, участниците в групата са предимно земеделски производители

Трите тематични работни групи към Националната селска мрежа вече  работят. На заседание в Министерството на земеделието и храните бе даден старта на работата на последната тематична група – „Устойчиво и конкурентноспособно земеделие и маркетинг на земеделските продукти”. Предвид целите и темите, по които ще работят, участниците в групата са предимно земеделски производители и представители на консултантски фирми.

Тематичната работна група „Устойчиво и конкурентноспособно земеделие и маркетинг на земеделските продукти” се състои от 13 постоянни членове. Това са Пламен Димитров от Българска асоциация на производителите на оранжерийна продукция, Димитър Димитров от Национална асоциация на младите фермери, Биляна Петрова – Национална служба за съвети в земеделието, Димитър Димитров от „ДАН-2003”, Нели Вълкова – Институт по памука и твърдата пшеница, Мануела Мурджева, представител на Българското дружество за защита на птиците, Стоян Недев от Българска асоциация на консултантите по европейските програми, Слава Бахчеванска - Университет по хранителни технологии, Янка Славова – Институт по аграрна икономика, Костадин Кърчев – Съюз на младите фермери, Стефчо Стефанов – Българска ассоциация на фермерите, Сашо Иванов – ОД „Земеделие” - София област и Бранимира Веселинова - „БроИнвест консулт”.

За координатор на тематичната група е избрана г-жа Биляна Петрова от НССЗ, а за оперативен секретар –г-н Стоян Недев от БАКЕП. Изборът на ръководство на групата ще се извършва на ротационен принцип и според Правилата за работа на групата.  

Следващото заседание на новоучредената Тематична работна група ще се проведе на 19 май 2010 г. Дотогава участниците ще изработят правилата за работа и ще уточнят темите, по които ще дискутират в следващите месеци.

На 26 април бе учредена Тематична работна група „Подобряване качеството на живот и разнообразяване на селската икономика”. Третата група „Подхода ЛИДЕР” е в процес на съгласуване на концепция за избор на членове. В срок до 5 май 2010 г. концепцията ще бъде готова и ще се насрочи ново събрание, на което групата да бъде учредена.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.