1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Вторият прием на заявления за одобрение на Местни инициативни групи по ПРСР приключва на 7 ноември

Вторият прием на заявления за одобрение на Местни инициативни групи по ПРСР приключва на 7 ноември

Кандидатите трябва да са юридически лица с нестопанска цел, които осъществяват обществено–полезна дейност

Втората процедура за набиране на заявления за одобрение на Местни инициативни групи (МИГ) по мярка 41 „Прилагане на стратегии за местно развитие” по ос 4 ЛИДЕР на Програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013 г. приключва на 7 ноември 2011 г. Сред основните изисквания към кандидатите са те да са юридически лица с нестопанска цел, които осъществяват обществено – полезна дейност и представляват партньорства със задължителното участие на общините от съответната територия. Местните инициативни групи трябва пряко да са ангажирани с прилагането на интегрирана стратегия за местно развитие, разработена съгласно изискванията на ПРСР.

Заявленията по мярка 41 от програмата ще бъдат оценявани от междуведомствена комисия, в която участие ще вземат и външни експерти-оценители.

Бюджетът за този прием по мярка 41 „Прилагане на стратегиите за местно развитие” е в размер на левовата равностойност на 26 981 814 евро и недоговорирания бюджет по мярката от предходния прием на заявления в размер на 1 407 125,34 евро.

Одобрените Местни инициативни групи ще сключват договори за финансиране и по подмярка 431-1 „Управление на МИГ, придобиване на умения и постигане на обществена активност на съответната територия за местните инициативни групи, прилагащи стратегии за местно развитие”.

Бюджетът за този прием на заявления по подмярка 431-1 „Управление на МИГ, придобиване на умения и постигане на обществена активност на съответната територия за местните инициативни групи, прилагащи стратегии за местно развитие” е в размер на левовата равностойност на 3 630 000 евро плюс остатъка от предишни приеми по двете Под-мерки на мярка 431 от ПРСР.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.