1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Явор Гечев: Надявам се парламентът да гласува правителство

Явор Гечев: Надявам се парламентът да гласува правителство

Снимка:

Министерството е готово с мерките, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост

Земеделският министър Явор Гечев изрази надежда парламентът да излъчи правителство. В интервю за БНТ той посочи, че служебният кабинет се старае да държи държавата в добра кондиция и да я предаде на следващото правителство. Конституцията работи добре в кризисни варианти, държавата работи, посочи Гечев.

По думите на земеделския министър вече криза с дърва няма. До момента са доставени 153% повече, спрямо същия период на миналата година. Това не става за сметка на сечта, а за сметка на индустриалното производство, обясни той, като посочи, че дървата за хората в пострадалите села около Карлово са предоставени безплатно. Нарязани са безплатно и никой не е искал една стотинка. Появиха се хора, които злоупотребяват, има "тарикатщини", обясни още той.

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) прави редица проверки на храните, не само за вода в сирената. Опитваме се държавата да е навсякъде, посочи Гечев и уточни, че "държавата е на ГКПП "Капитан Андреево" и изпълнява задълженията си".

По-евтини аналози и повече промоции са все по-интересни за потребителите. Успяхме да успокоим инфлацията, каза министърът и заяви, че за част от увеличените цени не намира обяснения. А темата за данък добавена стойност (ДДС) трябва да се пипа внимателно. Той не се определя от правителството, а от парламента, допълни министърът.

Министерството е готово с мерките, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост. Те ще бъдат обявени в началото на следващата година, каза Явор Гечев.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.