1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. За два месеца ББР отпуснала 34 млн. лв на земеделски производители

За два месеца ББР отпуснала 34 млн. лв на земеделски производители

До този момент Българската банка за развитие е договорила с банките кредити за 77 млн. лева

През май и юни 12 търговски банки са предоставили 242 кредита на земеделски производители на обща стойност 34 млн. лева. Средствата се отпускат от Българска банка за развитие (ББР). До този момент ББР е договорила с банките кредити за 77 млн. лв, съобщават от ББР.

В края на юни СИБанк стана тринайстата банка, подписала споразумение с ББР за предоставяне на кредити на селскостопански производители. Стойността на кредитната линия е 3 млн. лв.

През месец юли предстои подписване на споразумение с банка Пиреос, което също ще е на стойност 3 млн. лв. С реализирането му общо договорените кредити с банките ще възлязат на 80 млн. лв.

До този момент кредити отпускаха ПроКредит Банк, МКБ Юнионбанк, Алианц, Интернешънъл Асет Банк, Д Банк, ПИБ, ЦКБ, Токуда, ОББ, Инвестбанк, СЖ Експресбанк и Банка ДСК.

Общо 334 инвестиционни кредити за малки и средни предприятия са договорили тринадесетте търговски банки към края на юни 2009 г. Общата стойност на заемите е за над 202 млн. лв. От тях крайните кредитополучатели са усвоили близо 148 млн. лева, съобщава Медиапул.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.