1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Зам.- министър Костов се срещна с Азис Бузахер, координатор на Световната банка за България

Зам.- министър Костов се срещна с Азис Бузахер, координатор на Световната банка за България

На срещата се дискутира Законът за горите

Заместник–министърът на земеделието и храните доц. д-р Георги  Костов се срещна с Азис Бузахер, координатор на Световната банка за България в МЗХ. На срещата се дискутира Законът за горите. Зам. – министър Костов заяви, че в концепцията на закона са залегнали всички препоръки на Световната банка. Промените в него са дискутирани с всички заинтересовани страни. С този закон няма да се решат всички проблеми в горския сектор у нас, но той  е изключително важен за съвременното управление и стопанисване на горския ресурс. С него се дава предимство на сертификацията, защитата и многофункционалността на горите, подчерта зам.-министър Костов.  В закона са ясно  регламентирани  и пазарните отношения, които трябва да са достатъчно прозрачни.

Световната банка осигурява безвъзмездно финансиране за техническа помощ в размер на 430 хил. долара. Тези средства подпомагат реформата. Няма забележки от страна на Световната банка и Министерство на финансите по приложението на тези пари досега.

На срещата бе разгледан и въпросът, свързан с българската стратегия за напояване на селскостопанските земи. Зам.- министър Костов отбеляза, че на срещата с  г-н Репник, постоянен представител на Световната банка за България, е била обсъдена подкрепата на банката в тази област.  Световната банка би могла да подпомогне този процес.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.