1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Зам.- министър Костов се срещна с Маркъс Репник, постоянен представител на Световната банка за България в МЗХ

Зам.- министър Костов се срещна с Маркъс Репник, постоянен представител на Световната банка за България в МЗХ

На срещата се дискутира предстоящата стратегия за партньорство между България и Световната банка до 2014г.

Заместник–министърът на земеделието и храните доц. д-р Георги  Костов се срещна с Маркъс Репник, постоянен представител на Световната банка за България.

На срещата се дискутира предстоящата стратегия за партньорство между България и Световната банка до 2014г. Зам.- министър Костов, заяви, че има две области, в които се нуждаем от подкрепа: възстановяване на поливното земеделие, хидромелиорациите и всички свързани с тях дейности, както и Кодекса за ползване на земеделските земи. В двете области МЗХ се нуждае от анализ, препоръки за последващи действия, чието изпълнение ще бъде свързано с инвестиции.

Маркъс Репник  подчерта, че  се подготвят реформи по Стратегията за партньорство между Световната банка и България. Той вижда участието на Световната банка в селско стопанство,  горско стопанство и климатични промени и икономика на зеления растеж. Световната банка ще се фокусира главно към осигуряване на съветници и експерти, към предоставяне на знания и опит, както и съфинансиране към получени вече финансови средства от България, ЕС и трети страни.

Маркъс Репник смята, че предложените приоритетни теми от МЗХ са важни и значими. Той допълни, че вижда големи възможности и потенциал в българското земеделие.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.