1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Зам.-министър Димитров участва в среща – дискусия с представители на развъдните организации в животновъдството

Зам.-министър Димитров участва в среща – дискусия с представители на развъдните организации в животновъдството

Снимка:

Сроковете за финансово подпомагане ще бъдат оповестени в началото на месец януари 2011 г.

Заместник – министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров участва в среща – дискусия с ръководители на развъдни организации от страната, която се проведе в сградата на Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството. На срещата зам.-министърът призова към обединение на развъдните организации, както и за по голяма активност на членуващите в тях. Постигане на по-висока продуктивност при животните и конструктивен диалог с фермерските организации са само някой от приоритетните за изпълнение цели в тази насока.

На въпроси свързани със сроковете за финансово подпомагане за следващата година, зам.-министър Цветан Димитров отговори, че същите ще бъдат оповестени в началото на месец януари 2011 г. от структурите на Държавен фонд „Земеделие”.

Бяха отчетени и положителни резултати от засиления диалог и съвместни дейности между Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството, Развъдните организации и МЗХ. Националната политика в животновъдния сектор, както и постигането на задоволителни резултати при нейното прилагане е пряко свързана с успешната дейност на развъдните организации, беше също един от акцентите поставен на срещата от представителите на министерството.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.