1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Зам.-министър Николова връчи награди в конкурса „Най-зелените компании в България“

Зам.-министър Николова връчи награди в конкурса „Най-зелените компании в България“

Снимка:

Инициативата отличи компаниите с отговорно отношение към околната среда

Зам.-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова участва в Шестия национален конкурс „Най-зелените компании в България”. Тя връчи наградите в категория „Индустрия и производствен сектор“. „Рационалното използване на природните ресурси и енергията е свързано не само с екологични, а и със социални и икономически ползи. Ориентацията на фирмите към производство на екологосъобразни продукти означава за тях нови пазарни възможности и достъп до все още неразработени пазари с голям потенциал за развитие“, каза по време на церемонията зам.-министър Николова.

Инициативата, организирана от b2b Media отличи компаниите с отговорно отношение към околната среда. Експертно жури определи фирмите с най-голям принос за внедряването на „зелените“ бизнес практики и развитието им на българска почва. Класираните на челните места във всяка категория получиха обществено признание за „зелените“ си постижения. Отличените бяха удостоени със специални статуетки и сертификати от организаторите на конкурса.

Националният конкурс „Най-зелените компании в България” се провежда в партньорство с Министерството на околната среда и водите. „Основната ни цел е да водим политика за осигуряване на конкурентна среда за целия бизнес, като се прилагат равноправно правилата за контрол и издаване на разрешителни - безпристрастно и в съответствие с екологичните закони. Такава политика е най-силната подкрепа за компаниите. Прилагането на  политиките  за опазване на околната среда зависи от обединените усилия на местните власти, бизнеса, гражданските организации и отделните хора. Глобалните екологични предизвикателства, пред които сме изправени днес, могат да бъдат преодолени само с общи усилия“, каза зам.-министър Николова.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.