1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Зам.-министър Свилен Костов: Целта на кампанията „Подкрепяме българското” е да осигури устойчиво развитие на земеделието у нас

Зам.-министър Свилен Костов: Целта на кампанията „Подкрепяме българското” е да осигури устойчиво развитие на земеделието у нас

Има значителен ръст в производството на овощни и зеленчукови култури в страната

„Целта на кампанията „Подкрепяме българското” е да осигури устойчиво развитие на земеделието у нас“.  Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Свилен Костов при официалното откриване на петото по ред изложение, което се проведе в  град Търговище. По думите му, резултатите от водените политики на Министерството са положителни. Свилен Костов отчете, че има значителен ръст в производството на овощни и зеленчукови култури в страната. „Значително се повиши интересът на фирмите, отглеждащи селектирани животни. Животновъдите разбраха, че без качествена селекция и инвестиции в стопанствата, не можем да бъдем конкурентоспособни на европейския пазар. Трябва да запазим посоката в развитието на важните сектори за земеделието, за да  доразвием и увеличим дела на българското производство”, категоричен бе той.

22-ма производители от района представиха днес млечни и месни продукти, пчелен мед, хляб и хлебни изделия, както плодове и зеленчуци. Още с нареждането на щандовете интересът към пазара в Търговище беше огромен.

При посещението си в областния град заместник-министър  Свилен Костов проведе и среща с близо 60 земеделски производители от региона.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.