1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Заместник-министър Джиков: Социалният ефект на работните места е от изключително значение за икономиката на всяка една държава

Заместник-министър Джиков: Социалният ефект на работните места е от изключително значение за икономиката на всяка една държава

В рамките на събитието бе отбелязана кръглата годишнина на Международното специализирано изложение Булпек 2022, което тази година се провежда за 30-ти път

Социалният ефект на работните места е от изключително значение за икономиката на всяка една държава, а хранително-вкусовата промишленост е нейният гръбнак. Това заяви заместник-министърът на земеделието Тодор Джиков при откриването на изложенията Месомания, Булпек, Светът на млякото, Салон на виното и Интерфууд  енд  Дринк в Интер Експо Център-София.

todor-djikov-izloveniq

„Българското земеделие произвежда специфични млечни и месни продукти, които са емблематични“, допълни той и отбеляза, че именно те са визитката на страната ни пред света.

Тодор Джиков каза още, че за пореден път чуждестранните специализирани щандове намират своето място на форума в София и представят традиционни продукти за регионите, от които идват.

„Специализирани събития като днешните могат да се определят като представителна витрина, която показва пред потребителите новите стандарти за висококачествени продукти и тяхното богато разнообразие“, заяви заместник-министърът.

Той подчерта, че ръководството на Министерството на земеделието работи и прави всичко възможно за осигуряване на финансова подкрепа за сектора, за да бъде осигурен баланс и защита от негативното влияние на външните икономически фактори.

В рамките на събитието бе отбелязана кръглата годишнина на Международното специализирано изложение Булпек 2022, което тази година се провежда за 30-и път.

Специализираните изложения Месомания, Булпек, Светът на млякото, Салон на виното и Интерфууд  енд  Дринк се повеждат в периода 5-8 октомври в Интер Експо Център-София. Сред гостите на официалното откриване бяха посланикът на САЩ Н.Пр. Херо Мустафа, националният омбудсман Диана Ковачева, председателят УС на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите Марияна Кукушева, както и други официални лица.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.