1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Заместник-министърът Преслав Борисов проведе среща с водещи производители на агротехника

Заместник-министърът Преслав Борисов проведе среща с водещи производители на агротехника

Над 300 нововъведения са показани на тазгодишната „Агритехника”

Заместник-министърът на земеделието и храните Преслав Борисов се срещна с представители на компаниите „Клас” и „Амазоне”. Проведоха се първоначални разговори за възможности за съвместно сътрудничество в областта на модернизацията на земеделската техника в страната.

Заместник-министърът разговаря с Лотар Крисцун – директор маркетинг и продажби на компанията „Клас” , Фолкер Фридерикс, отговарящ за продажбите в България и Карл-Убертур Реер, отговарящ за Централна и Източна Европа. Борисов се запозна със собственика и директор на „Амазоне” Кристиян Драйер и с представителя за продажбите в Източна Европа и Азия Йенс Мейснер.

„Агритехника е важен форум за бъдещето на целия земеделски сектор, възможностите на който трябва да се използват по-активно от нашата страна, с оглед модернизацията на земеделските стопанства”, каза заместник-министърът в Хановер на най-голямото в света изложение за селскостопански машини и оборудване.

„На панаира е концентрирано не само представянето на нови тенденции при селскостопанските машини и оборудване, но и експертно мнение от промишлеността, селското стопанство, академични и научни изследвания”, изрази впечатления заместник-министър Борисов.

На изложението тази година участват над 2300 изложители от 46 страни. Организаторите от DLG (Deutsche Gesellschaft-Landwirtschafts) отчитат близо 7% по-висока активност в сравнение с 2007 г. Изложбената площ също е нараснала с над 5%. Представени са световни фирми в бранша, като новите участници са 500 компании. Те ще представят своите продукти, адаптирани към широк спектър от различните потребности в световен мащаб. Делът на чуждестранните фирми е близо 50%, като сериозно участие има от Италия, Холандия, Франция, Турция, Китай и др.

Фирми предлагат над 300 свои нововъведения. Златни медали за иновации вече са връчени на производители на пет машини и инструменти, а сребърни медали са дадени на общо 28 нови машини, инструменти и решения.  До края на изложението организаторите очакват над 300 000 посетители.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.