1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Започва регистрация на тютюнопроизводителите

Започва регистрация на тютюнопроизводителите

В региона на Благоевград производителите са близо 7 хиляди

Започва регистрация на тютюнопроизводителите. До 31 май фермерите ще трябва да подадат документи в Общинските служби по земеделие, а това ще гарантира изкупуване на новата реколта. Имат ли информация вече заетите в бранша и наясно ли са с комплекта документи, които трябва да представят провериха кореспондентите ни от Благоевград.

Регистрацията става лично от фермерите, като задължително условие е да се представи договор с фирма, която гарантира изкупуване на реколтата. Минималната площ, която стопаните трябва да заявят е от 5 декара.

В региона на Благоевград производителите са близо 7 хиляди. Полето около Гоце Делчев, Сатовча и Хаджидимово е с най-много тютюневи  насаждения. Първите коренчета в село Дебрен вече са засадени. Някои от фермерите са сключили договори, въпреки че са обезверени дали количеството тютюн ще им бъде изкупено.

Към областните дирекции по земеделие ще бъдат създадени комисии, които на място ще установяват дали заявената площ в регистъра отговаря на действителната. Тютюнопроизводители, които не се регистрират пък ще бъдат считани за нелоялни играчи на пазара.

Автор: Снежана Любенова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.