1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Заседание на Междуведомствения координационен съвет за опазване на горите от пожари

Заседание на Междуведомствения координационен съвет за опазване на горите от пожари

Приети са конкретни решения

 

Участниците в заседанието - ръководството на Държавна агенция по горите, представители на РЕСАК, Министерство на околната среда и водите, Министерство на извънредните ситуации, Министерство на държавната администрация, Главна дирекция „Пожарна безопасност и спасяване”, Национален институт по метеорология и хидрология, Държавна агенция за информационни технологии и съобщения, Национално сдружение на общините в България и експерти от дирекция „Охрана на горите в ДАГ, след проведени дискусии и обсъждания, взеха следните решения:

1.  Представителите на ведомствата и организациите, участващи в МКС, да информират ръководителите си за взетите решения.

2. Да се упражни засилен контрол по изпълнение на противопожарните мероприятия във всички горски територии, независимо от тяхната собственост, в т. ч. и чрез съвместни проверки от страна на ДАГ и ГД „ПБС”.

3. Да се сформира съвместна работна група от представители на ДАГ и ГД „ПБС” за преглед, актуализиране и допълване на Наредба 30 за условията и реда за извършване на противопожарни мероприятия в горския фонд и опазване на горите от пожари.

4. По време и след приключване на жътвената кампания да се сформират съвместни екипи от представители на структурите на ДАГ, ГД „ПБС” и МЗХ, за упражняване на контрол на земеделските и горските територии и недопускане на паленето на стърнища.

5. Да се осъществи взаимодействието и съвместните действия между МИС и ДАГ, на база подписаните двустранни стандартни оперативни процедури.

6. Да се осъществи взаимодействие между ДАИТС и ДАГ във връзка с внедряването на Директива 2007/2/ЕО INSPIRE  и произтичащите от това дейности.

 

 

Етикети пожар, гори
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.