1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Заседание на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство

Заседание на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство

Люксембург - 22-23 юни 2009 година

Министърът на земеделието и храните Валери Цветанов ще участва в заседанието на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство, което ще се проведе на 22-23 юни 2009 г. в Люксембург.

Предвижда се приемане на Заключения на Съвета относно бъдещето на Общата селскостопанска политика (ОСП) по съобщението на Европейската комисия относно политиката за качество на селскостопанските продукти и по съобщението на Комисията „За по-точно насочване на помощите за земеделски производители в райони с неблагоприятни природни условия“.

В областта на рибарството се очаква да бъдат приети  Заключения на Съвета  относно устойчивото развитие на аквакултурите в Общността. Министрите ще проведат политически дебат по предложението за регламент на Съвета за създаване на система за контрол на Общността за гарантиране спазването на правилата на Общата политика в областта на рибарството.

Очаква се на срещата Комисията да представи информация за  прилагането на Плана за действие за опростяване и подобряване на Общата политика в областта на рибарството.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.