1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Заявления за над 1 млн. лв. загуби са подали български фирми, заради блокадата на границата

Заявления за над 1 млн. лв. загуби са подали български фирми, заради блокадата на границата

На горещите линии са постъпили 42 сигнала


Заявления за над 1 млн. лв. загуби са подали български фирми, заради блокадата на границата от гръцки фермери от началото на протестните действия. Това обобщава Кризисният щаб, който бе сформиран по разпореждане на премиера Бойко Борисов за оценка на загубите от блокираната граница с Гърция.

До момента на горещите линии, обявени в трите министерства - Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и Министерството на земеделието и храните са постъпили общо 42 сигнала. Сигналите са подадени от браншови организации и компании с декларирани загуби заради блокадата на границата ни.

Във връзка с прогнозата за влошаване на метеорологичната обстановка от Кризисния щаб  препоръчват на областните управители да предприемат допълнителни действия за осигуряване на благоприятни здравно-медицински, хигиенни и други условия.  Фирмите подали сигнали трябва да събират документи, които да доказват размера на загубите, съветват от щаба.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.