1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Земеделски организации с отворено писмо до президента

Земеделски организации с отворено писмо до президента

Причината- притеснение относно политическите смени в сектора

Земеделски организации изразиха притесненията си относно политическите смени в сектора. Безпокойството идва от липсата на политика на приемственост в МЗХ.

От бранша се обърнха с отворено писмо към президента, служебния министър-председател и служебния министър на земеделието. „Действията на министъра от последните дни и намеренията му да продължи да  освобождава ключови фигури от ръководството на МЗХ и ДФЗ предизвикват силно безпокойство сред нас. Те са източник на ескалиращо напрежение" се казва в писмото. Нарушаване ефективния режим на работа на администрацията е основното притеснение на земеделските организации. Те апелират да бъде запазен административният и експертен капацитет на структурите на МЗХ и ДФЗ.

„С настоящото писмо показваме, че земеделската общност в България е обединена повече от всякога и няма да позволим популизмът от политическата сцена да се пренесе в сектора ни", пише в отвореното писмо. „Заявяваме своята категорична готовност да отстояваме стабилността и интересите на сектора ни. Национален интерес е да бъде съхранено постигнатото до тук както от нас земеделците и преработвателите, така и от администрацията, и да продължим всички нормалната работа в стабилна и прогнозируема среда", научаваме още за позицията на бранша.

Сред подписалите отвореното писмо са Венцислав Върбанов, Светослав Русалов, Димитър Зоров, Бойко Синапов, Цветан Филев, Димитър Зоров.

 

 

 

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.