1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Земеделският министър с коментар за Стратегическия план и забавените проекти

Земеделският министър с коментар за Стратегическия план и забавените проекти

Цялото интервю гледайте в предаването "Брюксел в превод"

Рокадите в сектор „земеделие“, Стратегическият план на България по ОСП, Планът за възстановяване и устойчивост, забавените проекти. Тези и още актуални теми коментира служебният земеделски министър проф. д-р Христо Бозуков в специално интервю за предаването „Брюксел в превод“ с водещ Валентина Спасова по Агро ТВ.

„Изготвянето на Стратегическия план за бъдещата ОСП зависи до голяма степен от Съвета на министрите на държавите членки, а както знаете от 28 до 30-ти юни предстои финалният етап на преговорите с Европейския парламент в Люксембург. Докато не бъдат изяснени параметрите, просто няма как да завърши Стратегическият план. Има много неща, които ако не се решат сега до 30-ти юни, ще останат до август месец за председателството на Словения. Колегите министри от държавите членки казаха, че ако това се случи Стратегическите планове ще се наложи да се представят чак март следващата година “, обясни министърът. 

По време на разговора стана ясно, че до петък земеделското министерство ще оповести информация за част от забавените проекти по различни програми.  

„Ще получа доклад колко проекти са пуснати от залежалите и това ще бъде качено и на страницата на ДФЗ. Поискал съм на тяхната страница да се качват всички неща, интересуващи бенефициентите и тези производители, които искат да кандидатстват за определени мерки и да се отвори телефон, който действа. Срокът е, ако не могат да отговорят на момента, на следващия ден да могат да дадат информацията. Така че ще моля за фермерския контрол и ако нещо от това не се спазва, да ми сигнализират лично“.

Цялото интервю със земеделския министър може да гледате тази неделя в предаването „Брюксел в превод“ от 20:30 ч. по Агро ТВ.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.