1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Жителите на Несебър искат града да бъде изваден от списъка на ЮНЕСКО

Жителите на Несебър искат града да бъде изваден от списъка на ЮНЕСКО

Закрилата на организацията носи само ограничения и никакви привилегии

Подписка да бъде изваден Несебър от списъка на ЮНЕСКО на световните културно-исторически паметници започнаха жителите на морския град. Тe се обединиха около мнението, че закрилата на ЮНЕСКО носи само ограничения и никакви привилегии.

Събраните подписи ще бъдат изпратени до премиера, президента, парламента и самата организация ЮНЕСКО, съобщава сайтът burghasinfo.

В друга подписка жителите на Несебър настояват за спиране на събарянето. Вчера представители на инициативния комитет, на общината, на РДНСК - Бургас и Министерство на културата се срещнаха и обсъдиха бъдещите действия. По време на срещата собствениците на засегнатите от събаряне постройки помолиха за отсрочка, тъй като нямат време да съгласуват проектите за нови покриви след премахването на незаконните пристройки. Засегнатите обещаха, че ако им бъде дадена такава отсрочка те само ще съборят надстройките си.

Същевременно стана ясно, че Бургаският административен съд е отхвърлил жалбите за спиране на събарянето, внесени в понеделник от двама собственици на незаконни пристройки.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.