1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Животновъди и оранжерийни производители отново на протест

Животновъди и оранжерийни производители отново на протест

Протестът ще е на 30 ноември пред МЗХ

На 30.11.2023 г. в 10.30 ч пред Министерството на земеделието животновъди и оранжерийни производители отново излизат на протест. Той се организира от: Обединени български животновъди, Национален съюз на говедовъдите в България, Институт на жените, Асоциация на биволовъдите в България и Национална асоциация на оранжерийните производители. Лидерите на организациите - Бойко Синапов, Димитър Зоров, Пенка Христова, Мария Степанчева и Велин Георгиев заявяват в писмо до медиите:

„Искаме, отново да покажем, че съществуваме, че работим, че произвеждаме. Искаме да дадем нов старт на нашето животновъдство, да работим във фермите и да произвеждаме мляко и месо, да работим в оранжериите и да произвеждаме от прочутите български зеленчуци.“

Според протестиращите техните искания на протеста от миналата седмица не са били удовлетворени:

  • Да се заложи в бюджета за 2024 г. държавна помощ за компенсиране последиците от войната в Украйна и необходими средства по De minimis.

  • Да се увеличат ставките за обвързаното подпомагане на миналогодишното ниво.
  • Възстановяване ставките на преходната помощ на миналогодишното ниво.
  • На фермерите, които не са получили средствата за компенсации за последиците от войната в Украйна, за миналите траншове, да им бъдат изплатени.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.