1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. 16 общини с одобрени проекти за социални центрове подписаха договорите си за подпомагане с ДФ "Земеделие"

16 общини с одобрени проекти за социални центрове подписаха договорите си за подпомагане с ДФ "Земеделие"

Снимка:

Субсидиите са осигурени от бюджета на мярка 321

Шестнайсет общини с одобрени проекти за социални центрове, предвидени в Националната стратегия за деинституционализация на децата в България, вече подписаха договорите си за подпомагане с ДФ "Земеделие", съобщиха от там. Останалите три общини ще подпишат договорите си в срок от петнайсет работни дни от получаването на писмо за одобрение.

Общата субсидия за одобрените деветнайсет проекта е 15.288 млн. лв. и е осигурена от бюджета на мярка 321 "Основни услуги за населението и икономиката в селските райони" от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР).

Изпълнителният директор на фонда Румен Порожанов призовал представителите на общините да започнат строително-монтажни дейности в най-кратки срокове и да приключат проектите си до края на 2013 г., тъй като националната стратегия предвижда до март 2014 г. децата да бъдат изведени от институциите едновременно и деинституционализацията да заработи ефективно.

Приемът на предложения за строеж на такива центрове приключи на 26 юни, а проектите са били одобрени на 24 септември.

Със субсидиите ще бъдат изградени домове в общините Стражица, Пордим, Долни Чифлик, Левски, Берковица, Кула, Елена, Елхово, Бяла, Павликени, Луковит, Свиленград, Правец, Крушари, Котел, Тутракан, Исперих, Белоградчик и Момчилград.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.