1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. До края на годината „Напоителни системи” ЕАД трябва да бъде стабилизирано

До края на годината „Напоителни системи” ЕАД трябва да бъде стабилизирано

Такова е намерението на председателя на Съвета на директорите на „Напоителни системи” ЕАД, Петър Яйманов

До края на годината „Напоителни системи” ЕАД трябва да бъде стабилизирано като търговско дружество. Такова е намерението на председателя на Съвета на директорите (СД) на „Напоителни системи” ЕАД, Петър Яйманов.

„Новият съвет на директорите стои безусловно зад изпълнителния директор на дружеството Елица Попова и подкрепя напълно направеното до момента за подобряване на финансовата дисциплина и ред, както и усилията за привличане на финансов ресурс за укрепване на „Напоителни системи” ЕАД“, допълва Яйманов.

Обсъдени са предложенията за преструктуриране на дружеството, включени в първата до момента бизнес програма за бъдещето на държавното предприятие, която е предоставена за обсъждане и на двете синдикални организации.

„Бъдещето на „Напоителни системи” ЕАД е да се преструктурира или да бъде ликвидирано”, казва още Петър Яйманов.

По думите му обсъжданото закриване на клонове на компанията „не е точната дума, която трябва да бъде използвана за обяснение на започналия процес на оптимизация“ с цел подобряване на икономическото състояние.

Необходимо е да се направи обединяване на клонове, за да се намалят разходите, както и да се повиши контрола и ефективността в работата на „Напоителни системи” ЕАД, подчертава Петър Яйманов.

„Напоителни системи” ЕАД поддържа и експлоатира държавния хидромелиоративен фонд за улавяне, съхранение и разпределение на вода за напояване на земеделските култури. Част от стопанисваните съоръжения доставят вода за промишлени нужди, както и за питейно-битово водоснабдяване на населението.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.