1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. Германци проявиха интерес към развитието на биволовъдството в Казанлъшко

Германци проявиха интерес към развитието на биволовъдството в Казанлъшко

Задачата на проекта е симбиоза между околната среда и селското стопанство

Представители на Немска биволовъдна асоциация посетиха Казанлък, за да проучат възможностите за осъществяване на европейски проект за развитие на биволовъдството в региона, предаде Агенция “Фокус”. Представителите на биволовъдната асоциация се срещнаха с кмета на община Казанлък Стефан Дамянов, представители на българския бизнес и на селска кооперация в казанлъшко село. Те обсъдиха възможностите за развитие на отрасъла на територията на общината.

Според представителите на асоциацията, биволовъдството е пазарна ниша, която все още не е заета и проектът, носещ името „Биволски двор”, съществува от 10 години и включва икономическа, социална, екологична и културна част. Реализиран е успешно в Холандия.

Задачата на проекта е симбиоза между околната среда и селското стопанство, постигане на коопериране между общини, научно-изследователска дейност, обучение на кадри, връзка с Министерство на земеделието. Идеята е да се изгради биволовъдна централа, която да обхваща пет региона в България с подходящи условия за развитие на биволовъдството. Във всеки от тези региони ще бъде изградена по една биволовъдна ферма.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.