1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. ИАНМСП ще организира националното участие на WORLD EXPO 2025 в Осака

ИАНМСП ще организира националното участие на WORLD EXPO 2025 в Осака

Един от най-важните световни форуми ще се проведе между 13 април и 13 октомври 2025 година

Като традиционен и водещ организатор на участието на родни фирми на най-големите световни търговски изложения, с решение на Министерски съвет на Р България Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) към Министерство на иновациите и растежа ще организира българското участие на World ЕХРО 2025, което ще се проведе в Осака, Япония.

Събитието, което ще се проведе между 13 април и 13 октомври 2025 г., е един от най-важните световни форуми, а основна тема ще бъде „Проектиране на бъдещо общество за нашия живот“.  Специални панели в рамките му ще засегнат важните теми за ваксинациите, начина на живот, неговото съхранение, както и дълголетието.

В тази връзка изпълнителният директор на ИАНМСП Бойко Таков се срещна с Н. Пр. Хироши Нарахира, извънреден и пълномощен посланик на Япония в България, с когото проведоха ползотворен разговор относно бизнес климата, състоянието на малкия и среден бизнес у нас, приоритетните сектори за търговско коопериране между предприятия от България и Япония, както и акцентите на предстоящия през 2025 г. форум.

Г-н Таков увери Н. Пр. Нарахира, че действията по организацията на участието на страната ни вървят по план, като в момента се работи по сформирането на междуведомствена група с представители на ИАНМСП, Министерство на иновациите и растежа, Министерство на туризма, Министерство на икономиката и индустрията, Министерство на културата, както и на Българската агенция за инвестиции.

„Наред с публичния сектор, сме поканили и бизнеса да се включи в организацията на националното ни представяне в Осака – искаме именно неговите представители на вземат активно участие, за да покажем най-доброто от България и българската икономика - чрез една напълно прозрачна подготовка“, коментира г-н Таков.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.