1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. Информационни семинари по мерките от ос 4 ЛИДЕР ще се проведат в Девня и Аксаково

Информационни семинари по мерките от ос 4 ЛИДЕР ще се проведат в Девня и Аксаково

Събитията ще способстват да насърчат хората да поемат инициативи

Информационни семинари от Програмата за развитие на селските райони за „Представяне на добри практики по мерките от ос 4 ЛИДЕР”  ще се проведат и в гр. Девня и Аксаково.

На 30 октомври 2012 г. (вторник) в гр. Девня в зала на община Девня и на 31 октомври 2012 г. (сряда) в общинския център в Аксаково от 11:00 ч. ще се проведат семинари за „Представяне на добри практики за прилагането на мерките по ос 4 ЛИДЕР от ПРСР (2007-2013 г.)”. Целта на срещите е да се популяризира и подобри нивото на информираност на заинтересованите лица и групи относно възможностите, които дават мерките от ос 4 Лидер.

Събитията ще способстват да насърчат хората да поемат инициативи, да задават въпроси и да търсят отговорите им. Да мислят как и с какво може да се направи привлекателно за живеене и работа всяко населено място, както и да обменят опит и информация помежду си.

Участниците в срещата ще могат да се запознаят със значението на подхода ЛИДЕР за насърчаване на устойчивото развитие на селските райони и ще научат повече за това какво е местна инициативна група и как такива групи вече успешно работят в страната.

Лектори ще бъдат представители от Министерството на земеделието и храните и от МИГ Девня-Аксаково.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.