1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. Интер Експо Център – лицето на събитийната индустрия в България с големи промени

Интер Експо Център – лицето на събитийната индустрия в България с големи промени

Разрушително парти даде началото на мащабен ремонт, който ще преобрази основните конгресни зали на Интер Експо Център

Началото на внушителен ремонт, който ще преобрази цялостно облика на Интер Експо Център, постави разрушително парти, което събра повече от 200 представители на събитийната индустрия в България, журналисти и лица от шоубизнеса.

Със своята над 50-годишна история и хиляди проекти зад гърба си, Интер Експо Център е предпочитана локация за провеждане на събития с различен мащаб и формат, като конгреси, български и международни B2B изложения, фестивали, концерти, коктейли, галавечери и корпоративни партита. Стъпвайки на десетилетната си история и опит, Експо Центърът започна подготовка за реализацията на нов проект - изцяло нова платформа, която ще съчетае традицията с иновациите.

„Понякога и традициите имат нужда от промяна" - под това мото се обединиха гостите на партито, дошли в Интер Експо Център, за да отбележат края на една ера и да дадат началото на нова.

Мащабният ремонт, чието начало беше дадено снощи, ще продължи до края на август. „Това е първата толкова мащабна промяна в ИЕЦ от 2009 година насам, когато открихме новите 4 халета в комплекса. Това е важна стъпка за нас, защото ще ни позволи да задържим лидерската позиция в събитийната индустрия и ще ни помогне да посрещнем подобаващо все по-високите стандарти, които нашите клиенти и партньори очакват да видят", обяви управителят на Интер Експо Център Ивайло Иванов.

Модернизация и мултифункционалност са ключовите черти, които личат от първите показани визуализации. Изцяло ще бъде преобразена емблематичната зала „Витоша", която от септември вече ще е оборудвана съобразно най-новите тенденции в аудио и визуалната техника. Благодарение на своята правилна форма, висок таван и липса на колони, залата позволява преобразуване във всякакъв формат, така че да бъде подходяща за всеки тип събитие. Акустиката в нея ще бъде обновена с най-висок клас материали от немски доставчици. Осветлението също ще бъде изцяло подновено и модернизирано, като ще се заложи на технология Dali от ново поколение - природосъобразно и щадящо очите. Грижата за природата и усещането за натуралност ще присъства и във всички останали компоненти на залата. При изграждането на интериора се залага на материали от естествена дървесина.
Надградени ще бъдат и интерактивните възможности. Зала „Витоша" ще бъде оборудвана  с последно поколение curved екран, който благодарение на своята вдлъбната форма ще позволява 360-градусова визуализация, следвайки човешкия поглед и създавайки по-широка панорамна гледка.

В помещение, което лесно да се трансформира и да може да увеличава капацитета си спрямо нуждите на ползвателите, ще бъде превърната зала „Родопи". Специални подвижни стени ще позволят към залата да се приобщава и фоайето, с което пространството значително ще нараства. „През летните месеци, които са по-спокойни, са предвидени серия обучения за персонала. Очаква се още в началото на септември да приемем първите събития от есенния календар. Получаваме доста запитвания в момента за този период и за това е важно да приключим навреме с ремонтните дейности", обобщи зам.-управителят на Интер Експо Център Йоан Младенов.

Стартът на най-големия досега ремонт, състоял се на територията на Експо Центъра, ще бъде запомнен с разрушителното парти, на което гости и домакини заедно символично събориха стена, използвайки „оръжие" по избор.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.