1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. Инвестират 20 млн. лв. в българско производство на картофи и слънчоглед

Инвестират 20 млн. лв. в българско производство на картофи и слънчоглед

Интерснак България планира ежегодно да връчва награда за добри резултати при добива на картофи

Двадесет милиона лева в подкрепа на българското производство на картофи и слънчоглед ще инвестират Интерснак България през 2009 г. 18 млн. лв. от тях се планира да бъдат вложени във фабрика за производство на чипс в Ихтиман и още 2 млн. лв. – в насърчаване на българските производители на картофи и слънчоглед. Преди броени дни двама фермери от с. Живково получиха бонус от 20 000 лв. за екстра добив на картофи - 1 200 тона от 500 дка, което е с 600 тона повече от предварително договорените. 

Двамата земеделци смятат да инвестират бонуса в изграждане на допълнително хранилище. То ще поеме техния добив, както и продукцията на други земеделци и партньори. „Проблемът на повечето български картофопроизводители е недостигът на складове. Разходите по изграждането му са значителни, а субсидиите – държавни и европейски, не стигат. Обърнахме се за помощ към Интерснак и в момента работим по една от програмите им за картофопроизводство”, коментираха Димитрови.

Интерснак България планира ежегодно да връчва награда за добри резултати при добива на картофи. Само за изминалата година компанията е използвала 8 хиляди тона картофи в производството на чипс под марките CHIO CHIPS и Чипи Чипс, от които над 7 хиляди тона са били произведени у нас.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.