КФН върна офертите за миноритарните акции в цигарените фабрики

От КФН обясниха, че процедурата е стандартна и мажоритарните собственици имат едим месец, за да остранят нередноститe

 

Офертите на новите собственици на цигарените фабрики в Пловдив и Стара Загора към миноритарните акционери за изкупуване на дяловете им, са върнати от Комисията за финансов надзор.

При смяна на мажоритарния собственик на публично дружество, той е длъжен да отправи търгово предложение към миноритарните акционери и те да преценят дали да си продадат дяловете. Заради непълнота на документите на новите собственици на цигарените фабрики и изясняване на метода за определяне на цените, КФН е наложила временна забрана върху търговите предложения на "Сигма консултинг”, Пловдив, която купи мажоритарния дял в цигареното дружество, отправено чрез инвестиционен посредник "София Интернешънъл Секюритиз”, и на новия собственик на "Слънце Стара Загора Табак" - "Бизнес Център Изгрев”, София, отправено чрез "Централна Кооперативна Банка”.

От КФН обясниха, че процедурата е стандартна и мажоритарните собственици имат едим месец, за да остранят нередноститие, след което реголаторът отново ще прегледа офертите им. Определените цени за брой акция изглеждат нормални, допълниха от комисията.

Комисията спря още две търгови предложения на "Мел Холдинг”, София, закупил "Свиневъдство Стамболово” и “Месокомбинат Бургас”, към миноритарните акционери.

Комисията също така вписа дружеството на Васил Божков "Железопътна инфраструктура – холдингово дружество” в регистъра си за регулирана търговия на емисия в размер на 58 362 963 лв., разпределени в акции от по един лев. В публичния списък влиза и емисията за увеличаване на капитала на “Фонд за енергетика и енергийни икономии – ФЕЕИ” с 322 270 лв, както и на емисията от над 16 млн. лв. на “Агро Финанс” АДСИЦ, гр. София.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.