1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. Пострадалите от наводнения хасковски общини ще получат още 24 млн. евро по ПРСР

Пострадалите от наводнения хасковски общини ще получат още 24 млн. евро по ПРСР

Финансовата помощ е по мерките 321 и 322

Още 24 млн. евро се отпускат за пострадалите от наводнения хасковски общини по Програмата за развитие на селските райони. Приемът е обявен за периода 27 юли – 17 август. Финансовата помощ беше одобрена от ЕК в края на юни и е по мерките 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” и 322 „Обновяване и развитие на населените места” от Програмата за развитие на селските райони.

Осигурена е възможност по мярка 321 общините Харманли, Стамболово, Тополовград, Свиленград, Любимец и Минерални бани да възстановят засегнатите общински пътища и мостове, водоснабдителни и канализационни системи и съоръжения. Предвидената за тази цел финансова помощ е 16 млн. евро.

Помощта по мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места” е 8 млн. евро и е за общините Тополовград, Свиленград, Любимец, Минерални бани и Симеоновград. В тези общини ще може да бъде извършена реконструкция и/или изграждане на улична мрежа, тротоари, площади и зелени площи.

Заповедите за определяне на периоди на прием на заявления за подпомагане и изискванията за кандидатстване съгласно съответните наредби са публикувани на електронната страница на ПРСР: www.prsr.bg, в секция „Мерки”.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.