1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. През 2016 г. ще приключи изграждането на DEUTZ-FAHR LAND в Бавария

През 2016 г. ще приключи изграждането на DEUTZ-FAHR LAND в Бавария

Инвестициите в новия производствен комплекс са в размер на 75 млн. евро

Основите на проекта DEUTZ-FAHR LAND са положени на 14 октомври 2014 г. в Лауинген, Бавария. Тогава е отбелязан официалният старт на строителството на новата индустриална зона, изцяло посветена на „света“ на DEUTZ-FAHR.

За изграждането на DEUTZ-FAHR LAND е бил придобит парцел с обща площ от 125 000 кв. м в непосредствена близост до сегашните съоръжения на DEUTZ-FAHR. Новият производствен комплекс ще има Г-образна форма с 40 000 кв. метра покрита площ, предназначена за по-високи технологични стандарти по отношение на системите за боядисване, хидравлични, електрически и електронни тестове.

Това ще осигури на съоръжението в Лауинген капацитет за производство на 8000 трактора годишно за една работна смяна. В края на строителните работи, които се очаква да приключат в рамките на 2016 г., производственият комплекс в Лауринген ще заема обща площ от 340 000 кв. м със 138 000 кв. м покрита площ.

Общата инвестиция в размер на 75 млн. евро ще позволи въвеждането на специфични решения за дейности по тестване и обучение, ще бъде създадена и зона за рецепция и експозиция, което ще даде възможност за цялостно представяне на DEUTZ-FAHR пред потребителите и дистрибуторската мрежа.

„Началото на строителните работи на новата индустриална зона представлява решаващ етап в развитието на марката DEUTZ-FAHR и съпровожда изпълнението и напредъка на продуктова гама с висока мощност, благодарение на новата серия трактори до 440 конски сили. Те ще бъдат в основата на историята на тази марка през следващите две години“, заяви Лодовико Бусолати, главен изпълнителен директор на SAME DEUTZ-FAHR.

Официален представител за България е фирма ИРИ ТРЕЙД

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.