1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. ПроКредит Банк удължава програма „Енергийна ефективност” за фирми

ПроКредит Банк удължава програма „Енергийна ефективност” за фирми

Срокът за подаване на документи за кандидатстване се удължава до 31.07.2011 г.

Срокът за подаване на документи за кандидатстване за бизнес кредити „Енергийна ефективност” в ПроКредит Банк се удължава до 31.07.2011 г. Банката осъществява програмата „Енергийна ефективност” за фирми от месец юни 2010 г., като от нея могат да се възползват фирми, които желаят да реализират инвестиционни проекти в по-ефективни технологии и производствени процеси в своя бизнес.

С бизнес кредит „Енергийна ефективност” фирмите кредитополучатели имат възможността да получат до 15 % безвъзмездна помощ, безплатна оценка на инвестиционния проект от страна на консултантите по програмата, и да постигнат положителен ефект за бизнеса и околната среда.

Банката отпуска кредит „Енергийна ефективност” на фирми при следните условия: минимален и максимален размер на кредитите – съответно 10 000 и 2 500 000 евро; срок за изплащане до 15 години; частично предсрочно погасяване със средствата от безвъзмездната помощ без такса и минимум 20 % спестена енергия в резултат от реализирането на проекта.  ПроКредит Банк предлага индивидуални кредитни решения и възможност за договаряне на гратисен период.

Допустими за финансиране са дейностите по подобряване енергийната ефективност на сгради, свързани с бизнеса (в т.ч. производствени, търговски, складови, офис площи и др.) като саниране, подмяна на дограма, поправка на покриви, изграждане или подмяна на климатични системи; подмяна на стари машини, оборудване и технологии от по-висок енергиен клас; поставяне на соларни панели за топла вода, ко-генерация, монтиране на газови котли, котли на биомаса и други инвестиции, водещи до подобряване на енергийните параметри или намаляване на емисиите вредни газове. 

ПроКредит Банк осъществява програмата „Енергийна ефективност” с подкрепата на Европейския съюз, Kreditanstalt für Wiederaufbau - KfW (Немска банка за развитие) и Counsil of Europe Development Bank - CEB (Банка за развитие към Съвета на Европа). Консултанти по програмата са Grontmij Carl Bro Group.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.