1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. ПРСР ще бъде представена на фолклорния фестивал „Който се смее, дълго живее“

ПРСР ще бъде представена на фолклорния фестивал „Който се смее, дълго живее“

Той ще се проведе в понеделник, 1 април, в с. Байлово

Министерството на земеделието и храните ще представи Програмата за развитие на селските райони на традиционния фестивал „Който се смее, дълго живее“. Той ще се проведе в понеделник, 1 април, в с. Байлово.

В родното село на писателя Елин Пелин Денят на хумора и шегата се смята за един от най-емблематичните празници през годината. Той се отбелязва с десетки изпълнения на самодейни състави, които грабват публиката с песни, танци и скечове. Задължително изискване към всички участници е представянето им да бъде наситено с много шопски хумор.

По традиция в празника ще участват над 18 читалища, начело с прочутите самодейци от театралния колектив при читалището от с. Мирково. На финала на фестивалната програма всички участници ще се борят за призови места в прочутото „Надпреварване на веселяци, певци и шегобийци“.

По време на празника експертите на МЗХ в мобилния информационен център ще запознават на място посетителите с възможностите за кандидатстване, допустимите инвестиции и финансирането по ПРСР.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.