1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. Разширяваме сътрудничеството си с Китайската Народна Република

Разширяваме сътрудничеството си с Китайската Народна Република

Китайски инвестиции в българското земеделие

Много възможности съществуват за разширяване на сътрудничеството между Република България и Китайската Народна Република, информира днес заместник-министър Бюрхан Абазов на среща в Министерство на земеделието и храните с представители на общинското ръководство на град Ханджоу, столица на китайската провинция Джъдзян.

На срещата бяха почертани традиционно добрите икономически отношения между двете страни. Зам.-министър Абазов заяви желанието на нашата страна за привличане на по-големи китайски инвестиции в българското земеделие. Ван Дзинцай, старши съветник на общинското ръководство на град Ханджоу и ръководител на делегацията на провинция Джъдзян, заяви от своя страна, готовността на общинското ръководство на град Ханджоу да информира  и насърчи местния бизнес в провинция Джъндзян да инвестира у нас. Българската страна заяви, че в момента в нашата страна съществуват възможности за инвестиции в областта на производството на тютюнeви изделия и малогабаритна селскостопанска техника.

Гостите проявиха интерес и към сътрудничество между двете страни в областта на селскостопанската наука и технологии, като китайската страна подчерта, че за нея представлява интерес българският опит в това отношение.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.