Семинари по ос 4 ЛИДЕР от ПРСР ще се проведат в с. Баните и гр. Лъки

Събитията имат за цел да насърчат хората да поемат инициативи

На 30 януари 2013 г. (сряда), в хотелски комплекс Родопа, с. Баните и на 31 януари 2013 г. (четвъртък), в гр. Лъки в хотел "Акварели" от 11:00 ч. ще се проведат информационни семинари от кампанията за „Представяне на добри практики за прилагането на мерките по ос 4 ЛИДЕР от Програмата за развитие на селските райони (2007-2013 г.)”.

Целта на срещите е да се популяризира и подобри нивото на информираност на заинтересованите лица и групи относно възможностите, които дават мерките от ос 4 Лидер. Събитията имат за цел да насърчат хората да поемат инициативи, да задават въпроси и да търсят отговорите им. Целта е да се открие начин, как може да се направи привлекателно за живеене и работа всяко населено място, както и да се обмени опит и информация между участниците.

Лектори от СНЦ МИГ ,,Преспа‘‘ - общини Баните, Лъки и Чепеларе ще запознаят присъстващите със значението на подхода ЛИДЕР за насърчаване устойчивото развитие на селските райони и за това, какво е местна инициативна група и как такива групи вече успешно работят в страната.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.