1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. Собствениците на акции на Monsanto одобряват сливането с Bayer

Собствениците на акции на Monsanto одобряват сливането с Bayer

Ключов момент в обединението е създаване на глобален лидер в земеделието

Monsanto съобщи, че по време на специална среща притежателите на акции в компанията са одобрили сливането на Monsanto с дъщерното дружество Bayer. Съгласно условията на споразумението за сливане, притежателите на акции в Monsanto ще получат по 128 долара в брой за акция при приключване на сливането.

"Ние сме доволни, че получаваме такава силна подкрепа от нашите акционери, заяви Хю Грант, председател и главен изпълнителен директор на Monsanto. - Това е важен момент - работим, за да обединим нашите две взаимно допълващи се фирми за постигане на обща визия за бъдещето на селското стопанство. Чрез обединяване на нашия опит и ресурси за осъществяване на тази споделена визия, ние можем да направим повече заедно, за да се възползват производителите по целия свят и да се справят с многобройните глобални предизвикателства, като изменението на климата и недостига на храна."

„Придобиването на Monsanto се задвижва от нашата силна вяра, че това сливане може да помогне за разрешаването на нарастващите предизвикателства пред земеделските производители и селското стопанство като цяло днес и в бъдеще", каза Вернер Бауман, главен изпълнителен директор на Bayer AG. "Заедно, Bayer и Monsanto ще бъдат в състояние да предложат новаторски решения, от каквито се нуждаят нашите клиенти. Очакваме с нетърпение да приключи сделката и да работим в тясно сътрудничество с Monsanto, за да се да се гарантира успешното развитие."

Въз основа на предварителното гласуване на акционерите, приблизително 99% от всички подадени гласове, което представлява около 75% от всички акции, са гласували в полза на сливането. Притежателите на акции в Monsanto са съгласни също така с предложението да бъде одобрена на консултативна (незадължителен) основа, компенсация, която може да бъде изплатена или да бъде дължима на компанията във връзка със сливането. Приключването на сделката се очаква до края на 2017.

Автор: Светла Стефанова

 

 

 

Етикети Monsanto, сливане
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.