1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. “Винпром Пещера” инвестира над 5 млн. лв. в нов завод

“Винпром Пещера” инвестира над 5 млн. лв. в нов завод

Производството на алкохол е по уникална технология

 

Над 5 млн. лв. инвестиции направи "Винпром Пещера" в новия си завод. В момент, когато се говори постоянно за криза, ние откриваме предприятие и имаме планове да продължим да реинвестираме печалбата си в производство, каза изпълнителният директор на "Винпром Пещера" Иван Папазов при откриването на новия завод на компанията вчера. Той бе осветен от Пловдивския митрополит Николай. 

 Новите мощности са разположени върху 6 хил. кв. м. Над 3 хил. кв. м е застроената площ на модерните линии, които са произведени от водещи италиански компании.

Инвестициите, направени в този завод, са повече от 5 млн. лв., а общата сума на вложенията в производството на "Винпром Пещера" надхвърля 76 млн. лв. Предприятието отговаря на световните стандарти за производство на алкохол. "Винпром Пещера" е първата фирма в страната, която внедрява изцяло автоматизирана линия. Уникалната технология осигурява обслужване на продукцията и контрол на работата от входа до изхода. Компанията притежава 15 хил. декара собствени лозови масиви, от които около 13 хил. дават плод. Изкупуваме гроздето от 100 хил. декара лозя общо, работим успешно с 200 кооперации и повече от 1000 фирми - контрагенти и партньори, каза Папазов. Напитките на "Винпром Пещера" се изнасят в повече от 30 държави, сочи фирмената статистика. Компанията е коректен, лоялен и предвидим партньор, затова инвестициите и реинвестициите ни ще продължат, каза той.

"Винпром Пещера" е най-големият изкупвач на грозде в страната повече от пет години. Това гарантира постоянното качество на продуктите на фирмата, на земеделските кооперации, които работят в момента с нас, осигуряваме авансово финансиране на всички обработки на лозята, обучение, консултации от наши специалисти и договаряне на защитни цени при изкупуване на гроздето, каза Иван Папазов. Основен партньор на фирмата вече няколко години е един от най-големите производители на посадъчен материал в света - Mercier от Франция, който консултира компанията през целия период на засаждане и отглеждане на лозовите насаждения. Благодарение на френската фирма в момента "Винпром Пещера" разполага с най-богатата селекция от сертифициран качествен материал, който е устойчив на болестите по лозите и дава първокачествено грозде. "Винпром Пещера" е един от най-големите работодатели в България. В компанията работят над 1000 работници и служители.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.