1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Асошиейтед прес ще предлага в печатен вариант последните си новини в ресторантите

Асошиейтед прес ще предлага в печатен вариант последните си новини в ресторантите

Идеята на проекта е посетителите да бъдат информирани за всичко важно, което се е случило, докато са обядвали или вечеряли

Американската информационна агенция Асошиейтед прес ще предлага в печатен вариант последните си новини в ресторантите.

Новините ще се поднасят на клиентите на хартия заедно със сметката. Идеята на проекта е посетителите да бъдат информирани за всичко важно, което се е случило, докато са обядвали или вечеряли. Новините ще постъпват на специален сървър в ресторантите на всеки две минути. Освен това се предвижда на листчетата, където се печатат новините, да има и място за реклами, пише БТА.

Ако проектът се окаже успешен, ще бъде създаден нов канал за разпространение на новини и реклами до милиони читатели и платформа, която досега не е използвана за подобни цели. От агенцията обръщат специално внимание на предимството на новия начин на поднасяне на информация.

На посетителите на ресторантите няма да се налага непрекъснато да обновяват новините и да се отвличат от храната или приятния разговор на масата. Всичко най-важно, което се е случило по време на обеда или вечерята, те ще научат, когато си получат сметката.

Първият ресторант, който ще участва в експеримента, ще е едно от най-старите заведения във Вашингтон Old Ebbitt Grill. Той е основан през 1856 г. и е едно от най-популярните места за срещи на столичните политици, журналисти и знаменитости. Old Ebbitt Grill заема пето място сред ресторантите в САЩ по годишни приходи. Ако идеята се приеме добре, Асошиейтед прес планира да предоставя новините си и на други ресторанти. При това не само на английски, а и на други езици.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.