1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Бързо, лесно и евтино – така работи фермерът Стоян Пандев

Бързо, лесно и евтино – така работи фермерът Стоян Пандев

На каква агротехника разчита предприемачът – ще разберете тази седмица от предаването АГРОФОРУМ

Работата с нова и високотехнологична агротехника е отговорът на предизвикателствата в съвременния агробизнес. В това се е убедил и Стоян Пандев, чийто бизнес е разнопосочен, но от 7 години се занимава сериозно със земеделие. Именно на неговите площи в землището на с. Якимово се проведе мащабна полева демонстрация на цяла технологична линия от машини, с която предприемачът разполага.

Кои хибриди са безспорни хитове при слънчогледа и царевицата и кои тепърва ще печелят овации – подробностите от открит полски ден край с. Мокреш, Ломско.

В Прага беше премиерата на най-мощния американски трактор в света от 670 к.с. Наред с него бяха представени още няколко нови модела, носители на концепцията Ефишънт Пауър.  

Демонстрация край добричкото село Царичино събра земеделски производители, интересуващи се от ефективни почвообработки с малък разход на гориво и лесна поддръжка на машините.

Производителите на рапица са наясно, че успешното презимуване на маслодайната култура, е важно условие, за да ожънат добри добиви през лятото. Затова и още през есента е необходимо третиране с растежен стимулатор. За видимите резултати върху рапицата след проведеното пръскане, разказва агрономът Цани Цанев.

Видео по темата...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.