1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Биопроизводителка от Плевенско – санкционирана със 70 хил. лв. за Кампания 2009

Биопроизводителка от Плевенско – санкционирана със 70 хил. лв. за Кампания 2009

Неправомерно ли е усвоила парите – подробностите тази седмица в Агрофорум

В предишните ни две предавания ви показахме новите търговско-сервизни центрове на „Ири Трейд” в Русе и Враца, с които бяха зарадвани земеделските производители от Северна България. Сега продължаваме с още добри новини в тази посока. Стопаните от Ямболския регион обаче няма смисъл да им завиждат – те също могат вече да се радват на такава привилегия – в града на река Тунджа също отвори врати модерна база за земеделска техника. От нея фермерите ще могат да се снабдяват и с резервни части, центърът ще им предлага още бърз и качествен сервиз на машините.

Подготвили сме ви и тема, която със сигурност вълнува всеки, или поне – болшинството зрители, защото е свързана с наближаващите празници. Съвсем скоро народът ще тръгне да купува като за световно яйца в промишлени количества (кризата си е криза, но и празниците трябва да бъдат уважени!) – да, но от горчив опит всеки знае, че точно това използват търговците, за да вдигнат цените – сякаш яйцата точно преди Великден са станали златни. Дали и тази година да очакваме същия феномен – гледайте Агрофорум, за да научите. Ще разберете още какви яйца да избираме и как да сме сигурни в качеството им.

Верни на традицията да предлагаме на вас, нашите зрители, не само актуална информация, но и да ви запознаваме с истината за случващото се в родното земеделие, ще хвърлим отново светлина върху една тема, по която доста се разшумя напоследък – охлювъдството. Наскоро ви запознахме с фермер от Плевен, който работи успешно, без да е обвързан с каквито и да било организации. Сега пред камерата ни ще застане друг – този път от Добрич. Навремето повярвал на обещанията на Националния охлювъден клъстер, но сбъднали ли са се очакванията му за големите печалби и какъв бил резултатът в крайна сметка – вижте в Агрофорум. Ще дадем думата и на отсрещната страна – хората от бизнес организацията, за да научим и тяхната позиция по проблемите, на които напоследък беше дадена широка гласност.

И след парливата тема – към още една. Неведнъж сме говорили за проблемите около директните плащания и как някои фермери после го отнасят – че трябва и да връщат получените пари накрая. И сега 5800 бенефициенти са получили честитки, че заради неправомерно взети субсидии за кампания 2009 г. ще им бъдат удържани средства от полагащото им се подпомагане за 2010 г. В предаването ще ви срещнем с управителя на едно от санкционираните дружества, което ще трябва да връща 70 хил. лв.

Видео анонс на предаването вижте ТУК

Повече информация за предаването може да видите на www.agroforum.bg

Програмата на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ"  може да видите ТУК

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.