1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Бременна слоница от хюстънския зоопарк е подложена на тренировъчен режим

Бременна слоница от хюстънския зоопарк е подложена на тренировъчен режим

С тегло от 3500 килограма Тес е с около шест процента над нормата

Гледачите на бременната слоница Тес от зоопарка в Хюстън, САЩ, са я подложили на режим за отслабване, в опит да намалят наднорменото й тегло навреме за раждането след около година, предаде Ройтерс.

"Отчасти причината да подложим Тес на диета и тренировки е, че искаме да изпреварим събитията. Когато наближи времето за раждане, тя ще се движи по-малко и ще бъде по-слабо активна", казва Дарил Хофман, отговорник за едрите бозайници в хюстънския зоопарк.

С тегло от 3500 килограма Тес е с около шест процента над нормата. Понастоящем слоницата тежи толкова, колкото трябва да бъдат килограмите й в края на здравословна бременност. Ако Тес наедрее още, това може да затрудни раждането. Целта е тя да отслабне с 228 килограма, пише БТА.

Освен на нискокалорична диета, бременната слоница е подложена и на тренировъчен режим. Всяка сутрин преди пристигането на посетителите в зоопарка Тес прави 3,2-километрова разходка в ограждението си. Животното изпълнява и упражнения за крайниците, които гледачите наричат "слонска йога". Целта е да се подобри мускулният тонус. От персонала обясняват, че планираното отслабване на Тес е сравнимо с това човек с тегло 91 килограма да свали 5,4 килограма.

Според данни на различни зоологически градини азиатските слонове, към чиито вид принадлежи бременната Тес, могат да достигнат тегло от 5000 килограма.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.