1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Броени дни до началото на Международен фестивал на традиционната храна в Исторически парк

Броени дни до началото на Международен фестивал на традиционната храна в Исторически парк

Последната седмица на месец август Исторически парк ще бъде домакин на първия Международен фестивал на традиционната храна

В дните между 27 и 29 август ще се съберат майстори от близо и далеч, за да се даде среща с добрата и чиста храна, както и с кулинарните традиции на нашия народ и на народите по света.

Гости и участници ще се докоснат до позабравени вкусове и ще научат тънкостите на кулинарията по нашите земи. Фестивалът на традиционната храна в Исторически парк ще даде възможност да вкусят късче сладост от миналото към настоящето и бъдещето.

FF

Сърцето на Парка, сред прекрасната природа, прохладата на езерата и пренасянето в историческата обстановка, ще се превърне в  място  за кулинарни работилници и тематични представяния на същински ястия от България и света.

фх

Майстори готвачи и производители на натурални храни ще покажат заедно с гостите своите умения за приготвяне на традиционни гозби. Демонстрациите на авторските умения дават възможност на посетителите да наблюдават на живо и да участват в  създаването  на храна, която топли сетивата, гали вкусовете и създава усещане за уют.

фх

Известни сомелиери ще ни заведат по български традиции в създаването на вино. Ще си припомним за вкусове от български сортове грозде, достъпни специални серии, отдаденост и ръчен труд. Виното на Исторически парк има специфичен занаятчийски подход на създаване в един напълно експериментален дух, чрез който се създава така нареченото живо вино. Заедно с посетителите ще си кажем „Наздраве! За качественото вино, за ароматното грозде, за първата пивка глътка, за приятелите, за любимите хора, за любовта в душата, за новия ден, за всяка мила дума! За нас и за вас!“

фх

Освен наслада за сетивата фестивалът  е чудесен повод за нови запознанства между различни по възраст утвърдени професионалисти и ценителите на чиста, добра храна, търсачите на кулинарни изкушения и дегустатори на истинските вкусове.

FF

Наред  с кулинарни изкушения във фестивалните дни ще се  съживи миналото чрез демонстрации на средновековни битки от школа „Величие“ към Исторически парк. Огнени танци и светлинно шоу от състав „Палячи“ ще озари нощното небе. В изненада музикални и танцови изпълнения от местни състави.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.