1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Дългоочакваната АГРА 2022 отваря врати на 9 март

Дългоочакваната АГРА 2022 отваря врати на 9 март

Прогнозите са изложението да бъде посетено от около 50 000 души

Автоматизацията и дигитализацията в сектора са новите тенденции, които ще бъдат във фокуса на АГРА 2022, която стартира на 9 март в Пловдив. Съорганизатор на изложението е новата браншова асоциация на производителите и вносителите на земеделска техника АГРОТЕХ.

Над 500 фирми от страната и чужбина ще участват с щандове. Изложбата ще представи компании от Италия, Германия, Франция, Австрия, Чехия, Словакия, Румъния, Турция, Гърция, Азербайджан. Заявка за участие са дали 50 нови фирми. Традиционно ССА ще представи иновации от научните аграрни институти.

За първи път от 2008 г. насам заетата търговска площ е около 35 000 кв./м. Очаква се изложението да бъде посетено от над 50 000 души, съобщи главният директор на Международен панаир Пловдив доц. д-р Иван Соколов.

Международната селскостопанска изложба се утвърди през годините, като най-голямото икономическо събитие за агробизнес в Югоизточна Европа. Тя привлича водещи производители и търговци, защото тук могат да представят своите продукти, а за специалистите от сектора е интересна с иновациите на световно ниво. Изложбата е предпочитана от фермерите заради възможността да се информират за нови продукти и услуги, да закупят техника и инвентар, да обменят идеи и опит. Широко застъпени са мултинационалните компании за семена, препарати за растителна защита, торове.

Деловата програма ще е изключително наситена -семинари и конференции, презентации, обещават организаторите. По време на престижната изложба АГРА 2022 ще бъдат проведени още две събития - Международната изложба за лозарство и винарство ВИНАРИЯ и Международната изложба за храни и опаковки, машини и технологии ФУДТЕХ.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.