1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Дебат за условията за развитие на ски спорта в землището на Банско в Национален парк Пирин

Дебат за условията за развитие на ски спорта в землището на Банско в Национален парк Пирин

Снимка:

Събитието ще се проведе на 1 март 2013 г., от 9 до 11 ч. в Пресклуб БТА

Коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България“ покани Министерство на околната среда и водите, Агенция по геодезия, картография и кадастър и Община Банско да вземат участие в дискусия на тема  „Условия за развитие на ски спорта в землището на гр. Банско на територията на Национален парк Пирин” в петък, 1 март 2013 г., от 9 до 11 ч. в Пресклуб БТА.

Целта на дискусията е да даде публичност за вида и размера на териториите, ползвани за нуждите на ски спорта и ски туризма в землището на град Банско, за размера на територията, ползвана под концесия, други ползвания и ползватели на територията, натовареност с посетителите и проблеми пред управлението на туристическия поток.

Дискусията ще протече, като всеки от четиримата участници (вкл. представител на коалицията) ще има до 20 минути да направи презентация по тези от поставените теми, в които счита, че има компетентност.  След това теми или въпроси, които се нуждаят от допълнително обсъждане, ще бъдат дискутирани в рамките на свободен диалог.

От коалицията „За да остане природа в България” считаме, че когато има спорни въпроси, тяхното решаване трябва да става на основата на широки дискусии и споделяне на информацията и вижданията на отделните заинтересовани страни. Затова с тази дискусия се надяваме да започнем серия от обсъждания по проблемите на Национален парк Пирин с различните заинтересовани организации и групи.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.