1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Десетокласничка ще е министър на земеделието и храните за един ден

Десетокласничка ще е министър на земеделието и храните за един ден

Снимка:

Събитието се провежда в рамките на инициативата „Мениджър за един ден”

Десетокласничката Сибел Лятиф ще е министър на земеделието и храните за един ден. Днес тя ще придружава министър Мирослав Найденов на работните му срещи и ще се запознае с всекидневните му задължения и задачи като министър. Събитието се провежда в рамките на инициативата „Мениджър за един ден”, което се организира от Джуниър Ачийвмънт България. Сибел учи в Професионална гимназия по дървообработване и вътрешна архитектура „Йосиф Вондрак” в гр. Русе, която е в системата на Министерство на земеделието и храните. Тя има планове да продължи образованието си в Русенския университет със специалността си - проектиране на мебели.

Ученици от Професионалната гимназия по горско стопанство в гр. Тетевен, Професионална гимназия по селско стопанство – Нова Загора, Софийската гимназия по строителство, архитектура и геодезия и от Първа английска езикова гимназия ще бъдат заместник министри за един ден и ще се запознаят с работата на заместник министрите – Цветан Димитров, Преслав Борисов и доц. Георги Костов и с техните екипи.

„Мениджър за един ден” е сред най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт България. Тя е предназначена за ученици от края на гимназиалния курс и за студенти от първите години на уневерситета – 16-23 годишни. Всяка година инициативата се провежда в над 100 държави по целия свят. Целта на инициативата е младите хора да се включат в ежедневни работни дейности по изучаваната от тях специалност, като  придобият професионален опит от съвместната работа заедно с висши държавни управници.  

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.